logo-uden-baggrund-hvid.png
 • White Facebook Icon
 • White YouTube Icon
Pjece-til-unge-og-forældre-Guldborgsund.

UNGDOMSBRANDVÆSNET

Grundforudsætning for Lolland-Falster Brandvæsen ungdomsbrandvæsen

 • Ungdomsbrandvæsnet har til formål, at understøtte det kontinuerlige arbejde med at skaffe frivillige og deltidsbrandfolk til LFBV, herunder entreprisebrandvæsnet.
   

 • Ungdomsbrandvæsnet skal favne færdiguddannede brandkadetter i alderen 13 til 17 år, samt øvrige unge i alderen 16 til 17 år, med interesse for LFBV's arbejdsområder.
   

 • Ungdomsbrandkorpset skal give medlemmerne viden og færdigheder, der ved det fyldte 18. år, gør dem i stand til at overgå til LFBV´s frivilliggruppe og/eller søge ansættelse som deltidsbrandmand.
   

 • Ungdomsbrandkorpsets største aktiviteter fokuseres i tidsrum og perioder (ferie og lign.), hvor de unges omgivelser kan udfordre deres tilhørsforhold og engagement, og dermed også deres fortsatte ønske om at være en del af LFBV.
   

 • Ungdomsbrandkorpsets medlemmer kan, efter særskilt og individuel vurdering, fungere som hjælpeinstruktører for brandkadetterne, samt deltage i frivillig opgaver som overtallig uden selvstændigt ansvarsområde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan bliver jeg brandkadet

Hvordan bliver man brandkadet


Du skal være mellem 13 og 16 år og gå i skole på Lolland eller Falster. Vi optager nye brandkadetter 2 gange om året, og det vil typisk være i januar og september.
Hvor tit skal man deltage i undervisningen


Første gang vi mødes rigtigt... er til en ryste sammen weekend fra fredag kl. 17:00 til søndag kl. 12:00. På ryste sammen weekenden vil brandkadetterne lære instruktørene at kende, og møde nogle af de brandkadetter som allerede har gennemført uddannelsen. Den almindelige undervisning... vil som hovedregel foregå onsdage, hvor vi mødes kl. 16:30. Instruktørerne og brandkadetterne starter altid med at spise sammen. Selve undervisningen er fra kl. 17:00 til kl. 20:00. Der vil være nogle lørdage med undervisning fra kl. 8:00 til 17:00. Og så vil der også være weekender med overnatning på brandstationen. Når vi mødes til undervisning på lørdage eller til overnatning vil der altid være forplejning. Inden du starter som brandkadet vil du modtage et skema hvor du kan se præcis hvilke dage der er undervisning. Undervisningen foregår... hos Lolland-Falster Brandvæsen på Skibevej 2, 4930 Maribo.
Hvordan kommer jeg til brandstationen? Du skal selv sørge for at komme til undervisning på brandstationen. Hvis du kommer med tog eller bus vil der være mulighed for at blive hentet på Maribo station kl. 16:15.
Hvad koster det at være brandkadet?


Du skal ikke betale for at være brandkadet. Alle uddannelser og ture er gratis at deltage i. Du får udleveret en uniform, som du skal sørge for bliver vasket, så den altid er ren og pæn, samt et par sikkerhedsko ,som du også altid skal sørge for er pudset. Du får også en komplet indsatsudrustning, som du skal passe rigtigt godt på. Vi skal nok sørge for at den bliver vasket, hvis den er beskidt eller forurenet af brandrøg. Du får altså udleveret en del udstyr, som er temmelig kostbart. Hvis du kommer til at ødelægge din uniform eller indsatsudrustning ved et uheld skal du ikke erstatte det. Men hvis du smider det væk eller ikke aflevere det tilbage hvis du stopper, så kan du blive erstatningspligtig overfor brandvæsnet.
Hvilket krav stiller i til mig og mit helbred?


Som udgangspunkt stiller vi ikke særlige krav til dit helbred som brandkadet.
Hvad får jeg ud af uddannelse som brandkadet?


Som brandkadet træder du ind i en voksenverden, hvor du vil blive udfordret på rigtig mange måder.
Kan jeg bruge brandkadetuddannelsen til noget?


Når du har gennemført brandkadetuddannelsen, har du et et bevis på, du er en pålidelig og stabil. Det er derfor en rigtig god ting at have med hvis du f.eks. skal have et fritidsjob.

Hvordan kommer jeg i ungdomsbrandkorpset

Hvordan kommer jeg i ungdomsbrandkorpset?


Hvis du vil være en del af ungdomsbrandkorpset, eller måske bare have lidt mere at vide, så er du velkommen til at kontakte Lolland-Falster Brandvæsen. Se evt. under fanen "Kontakt"
Hvad laver man i ungdomsbrandkorpset?


I ungdomsbrandkorpset træner og dygtiggører du dig som brandmand. Derudover er ungdomskorpset også ude og lave opvisninger i f.eks. førstehjælp og slangeudlægninger ved arrangementer, byfester m.m.
Skal jeg have en helbredsattest for at være en med i ungdomsbrandkorpset?


Som udgangspunkt stiller vi ikke krav til dit helbred.
Hvor tit mødes man?


Ungdomsbrandkorpset mødes fast 1 gang hver anden uge.

Hvem skal jeg kontakte

Kontaktperson:


Jesper Atkinson Pedersen er projektleder for brandkadetter og ungdomsbrandvæsnet. Jesper er 57 år og har været brandmand i 23 år. Til daglig er Jesper fuldtidsansat i Lolland-Falster Brandvæsen og kører som indsatsleder. Jespers kontaktoplysninger finder du her